Neobična posjeta muzeju: SedmogodišnjMahir, dječak koji ide sam u školu

Svijet je prepun neobičnih priča koje nas inspirišu i pokazuju nam snagu ljudske volje i upornosti. Jedna od tih priča dolazi iz udaljenog sela Petrovići, smještenog dvadesetak kilometara od grada Olova u Bosni i Hercegovini. Ovo selo, nekada nepoznato široj javnosti, postalo je središte pažnje zbog sedmogodišnjeg dječaka imenom Mahir Behlulović.

Mahir, nasmijani, raspoloženi i izrazito komunikativni dječak, jedini je učenik područne škole u tom selu. Kako kaže, ta škola je njegova škola, mjesto gdje provodi veći dio svog vremena sa svojim učiteljem Samirom. Priča o Mahiru i njegovoj školi nije samo priča o obrazovanju. To je priča o ljubavi, podršci i životnim izazovima koje zajedno savladavaju. Njegov učitelj, gospodin Kopić, koji u školi radi već trideset godina, svjedoči o izazovima s kojima se suočava.

Ovaj neobičan izlet za Mahira i njegovu "cijelu" školu označavao je priliku za proširenje horizonta koji je omogućio Olimpisjki muzej Sarajevo u Bh telecom. Mahir, koji je inače jedini učenik u svojoj školi, imao je priliku podijeliti svoje znanje i entuzijazam s ostatkom školske zajednice osnovne škole "Malta".