Nastavak saradnje BH Telecoma sa Olimpijskim muzejom: poticanje mladih na olimpijski duh

Olimpijski duh Sarajeva ponovno se oživljava kroz partnerstvo između Olimpijskog muzeja Sarajevo i BH Telecoma, koji su udružili snage kako bi omogućili besplatan ulaz osnovnoškolcima i polaznicima vrtića. Ova saradnja označava početak ambicioznog projekta usmjerenog na poticanje učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo na što veći angažman u posjeti Olimpijskom muzeju te učenju o duhu olimpijskog Sarajeva.

Konačni cilj projekta je integracija posjete Muzeju u osnovni obrazovni program svih škola u Kantonu Sarajevo. Ovo nije samo promicanje kulturnog naslijeđa grada, već i pružanje prilike mladima da se povežu s vrijednostima olimpizma, učeći o poštovanju i ustrajnosti.

Poseban naglasak stavljen je na interaktivni pristup posjeti muzeju za polaznike vrtića. Kroz bojanke, igre i aktivnosti koje potiču razvoj motoričkih sposobnosti, djeca će imati priliku istražiti svijet olimpizma na prilagođen i zabavan način. Ova inicijativa ne samo da želi oživjeti duh olimpizma, već također potiče kreativnost, timski rad i druge pozitivne aspekte ovog događaja.

Ujedinjeni u cilju promocije olimpijskog duha, ova dva partnera nastoje osigurati da mladi generiraju inspiraciju iz prošlosti kako bi gradili bolju budućnost. Besplatan ulaz u Olimpijski muzej postaje ne samo pristupačan, već i neophodan za formiranje šire slike o važnosti sporta, kulture i zajedništva u današnjem društvu.